top of page

Jak správně vybrat káru?


Správný výběr automobilu


Automobil se nekupuje jako šunka nebo rohlíky, je důležité ho vybírat tak, aby vám individuálně vyhovoval. Každý z nás je jedinečná osobnost, která klade nároky. V tomto článku vám Auto Nedvěd poradí, jak vybrat automobil na míru aby vám padl jak ulitý.


Finance


V prvé řadě je důležité zauvažovat nad tím, kolik chci do auta investovat. Ale ne jen to, musíme brát v úvahu, že automobil spaluje palivo, musíme platit pojištění a v neposlední řadě ho servisovat. Byla by škoda koupit zdravý a opečovávaný vůz a následně ho zanedbávat. Vždy mějte na paměti, že pokud autu dopřejete péči, vrátí vám to. A to se vyplatí! Toto bohužel platí i v opačném případě, pokud s automobilem budete zacházet jako s vaší tchyní, dopadne to špatně.



Druh automobilu


Combi, MPV, sedan, hatchback nebo dodávka, sporťák?

Samozřejmě záleží na využití vozidla. Těžko budete vozit děti do školky Transitem, ale zrovna tak nebude jednoduché přestěhovat pohovku v hatchbacku. Zkrátka musíte mít na mysli, co od auta očekáváte a za jakým účelem ho kupujete.



Palivo


Obecně platí, že benzín patří do města, nafta na dálnici. To souvisí také s ročním nájezdem, pokud ročně najedete do 15 000 km, je pro vás výhodnější benzínové auto. Pokud jezdíte dálky, doporučujeme si na benzínové auto nechat zajít chuť, mnohem více se vám vyplatí diesel. Toto jsou pouze obecná pravidla, s každým zákazníkem Auto Nedvěd řeší motorizaci automobilu, aby mu perfektně padnul. Neváhejte se proto zeptat - Auto Nedvěd (Dovoz aut Liberec).


Značka


Někomu se libí to a někomu zas ono. Jsme specializovaná firma na koncernové automobily, to znamená Volkswagen, Audi, Škoda a Seat. Vozíme ale také Ford, BMW, Opel, Mazda, Nissan, Volvo, Mercedes a další vozy.


Motorizace


Legendární 1.9 TDI nebo 4.6 V8. Vždy záleží na vašich potřebách, přáních a představách. Výběr motorizace je velmi individuální. Nechte to na nás. Jestliže sídlíte v Liberci nebo jeho okolí, doporučujeme si s Auto Nedvěd sjednat schůzku a my vám už poradíme, popřípadě pomůžeme vybrat ten pravý právě pro vás.



Stáří automobilu 


Dalším důležitým aspektem je stáří automobilu. Velmi důležitá je zachovalost. S postupem času automobilky velmi šetří a auta se velmi zlevnila. Dnes pořídíte nový nebo zánovní vůz již za 150 000 Kč, což je opravdu málo. Proto neodsuzujte starší automobily, je to velmi individuální. Ale někdy je lepší vybírat starší a udržovaný než nový a “očesaný”.


280 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page